4 hurtige nøgler til personlig vækst

by Thomas Wibling on 17. marts 2015

Indenfor personlig udvikling er ægte personlig vækst at være troværdig mod den du er. Det er at navigerer med os selv inden for de rammer og normer, som er stukket ud af andre. Det kræver en masse vilje, selvindsigt og en stor indsats.

KlapsalveDet kræver at du tager udgangspunkt i den du er. Ikke hvad du tror du er eller hvad andre forventer af dig. Du skal være troværdig og ægte. Du står ved dine følelser, oplevelser, handlinger og det der rører sig inde i dig.

Her er 4 vigtige nøgler der karakteriserer et menneske i personlig vækst:

  • Tager ansvar for egne handlinger og oplevelser
  • Tager ved lære af egne fejl
  • Er bevidst om, hvad du siger og gør
  • Kender dine egne værdier og ved hvordan du efterlever dem.

Læs hele artiklen…

{ 0 comments }

Styr din energi og lyst – og få mere overskud!

by Thomas Wibling on 31. januar 2015

Mange styrer aktiviteter efter tid. Når der kommer nye aktiviteter til, sættes de ind i planen, hvor der er plads. Der skelnes ikke imellem, om det er aktiviteter der er nødvendige, om det er noget de har lyst til. Om det er aktiviteter, der dræner eller tilfører energi. Det kan give en oplevelse af at være på farten hele tiden, samtidig med at energien falder.

>> Du kan have nok så meget tid, men hvad hjælper det, hvis du ikke har energien? <<

RelationerMåske kender du til det, at skulle et eller andet. Tiden er sat af, men du har ikke energien – og helt ærligt, heller ikke lysten?

Artikel her inspirerer dig at styre dine aktiviteter, efter den energi du har. At finde den rette balance mellem aktiviteter der kræver meget lidt eller nogen energi, og aktiviteter der giver dig energi og lader dig op.

Sidst i artiklen der den en øvelse, du kan bruge til at finde ud af, om du styrer din energi på en god måde, og hvis ikke, hvad du kan gøre anderledes.
Læs hele artiklen…

{ 0 comments }

10 enkle veje til glæde og lykke

by Thomas Wibling on 12. november 2013

Tavsheden melder sig, når jeg spørger publikum til mine foredrag og kurser, om hvilke 10 enkle ting der gør dem glade. I bedste fald kommer der kun ganske få svar. Så selv om de fleste af os konstant søger glæde, tyder det på, at vi ikke er særlig bevidste om, hvad der får lykkebarometeret til at skyde i vejret – og hvor let det er.

Vi tror måske, at det er de store ting som nyt job, en kæreste, flere penge, et godt udseende, der får os til ha’ det rigtig godt. Det er naturligvis også kilder til lykke, men en glæde som kan forgå med tiden: Den nye bil går fra at være kilde til lykke til, at være den bil vi har og en kilde til omkostninger. Den dejlige kæreste går fra at være en kilde til forelskelse og dejlige følelser til, at være kilde til frustration og ensartethed.

Selv om det er store og vigtige områder får os, er de alligevel flyvske og kan gå fra lykke til stress og depression.

>> Vores livskvalitet er summen af alle de små ting, der gør os lykkelige.
Jo flere der er – og jo mere vi er bevidste om dem – jo højere niveau vil lykkebarometeret være på.  <<

Læs hele artiklen…

{ 2 comments }

Hvordan tackler du din kommunikation med et høretab?

by Thomas Wibling on 23. oktober 2013

Hvem er du? Hvad har du? Hvordan gør du? Disse 3 spørgsmål kan man med rette stille sig selv, når man overvejer at præsentere sig selv med sit høretab. Det handler om at begå sig.
- Artiklen er skrevet af Aïda Regel Poulsen der er talehørepædagog og underviser på Syddansk Universitet og på University College Syd. Artiklen er også publiceret på horetrobbel.no.

Gamle råd

Igennem mange år har vi fået at vide, vi hele tiden skal huske at bryde ind, bede om at få gentaget og ikke tøve med at gøre  opmærksomme på, at vi er hørehæmmede eller døve og har behov for at blive taget hensyn til. Når vi alligevel ikke altid har gjort det, har vi ofte fået at vide, vi har acceptvanskeligheder. Vi tør ikke stå ved, at det er os der er det.

Nye råd

Nu kommer så nye vinde omkring handicappsykologi, handicapsyn og menneskesyn. Det handler om sprogligheden. Vi skal ikke sige, vi er hørehæmmede. Vi vil ikke omtales som at vi er hørehæmmede. Det er stigmatiserende. I øvrigt er alles høretab ikke ens, og…

Læs hele artiklen…

{ 0 comments }

Roser du din funktionsnedsættelse?

by Thomas Wibling on 14. august 2013

Vi med funktionsnedsættelse har ofte nederlag i bagagen. Nederlag, som netop opstår fordi, vi har denne funktionsnedsættelse. Det giver ikke umiddelbart mere overskud på tro-mere-på-dig-selv-kontoen, og nederlagene kan skubbe os ind i et mønster, hvor det er svært at fremhæve det positive og at rose sig selv.

Nogle holder sig selv tilbage ved at tænke på, hvad de ikke kan. Andre har travlt med at tale dårligt om andre, der har succes. Det kan virke, som om, at det næstbedste, efter at man ikke selv oplever tilstrækkeligt med succes og tro på sig selv, er at fremhæve andres fiaskoer, og det de kunne være bedre til.

Ville det ikke være langt sjovere, hvis vi rettede vores opmærksomhed mod at rose os selv (og andre) for det, vi er gode til?

Læs hele artiklen…

{ 0 comments }

Lever du bevidst ubevidst?

by Thomas Wibling on 25. september 2012

Eller er autopiloten ofte slået til – og den ene time, dag, uge og måned tager den anden? Så er du blot én ud af mange, der bevidst lever ubevidst…

Flere og flere ønsker at leve mere bevidst. At blive mere bevidst om indholdet af tilværelsen, om det liv og de hændelser, der konstant sker omkring os. Det er ikke længere nok bare at lade autopiloten køre derudad. Nu skrives og tales der mere end nogensinde om at finde mening, formål og passion.

Begreberne bliver en naturlig del af tilværelsen, når vi retter vores bevidsthed mod vores tanker, ord, handlinger, vaner og overbevisninger. Først når vi er bevidste om disse, kan vi se, om de tilfører os harmoni (eksempelvis glæde og kærlighed) eller disharmoni (eksempelvis uro og frustration).

Bevidsthed er en slags opmærksomhedslygte. Det, du retter den mod, lyser op og bliver synligt.

Læs hele artiklen…

{ 0 comments }

Sælg dig selv med den gode historie om dit handicap

by Thomas Wibling on 18. juni 2012

Brug begrænsningerne positivt til at sætte fokus på det, virksomhederne ønsker: Nemlig at skabe værdi”. Det er budskabet fra Thomas Wibling – forfatter, coach og hørehæmmet. Han har formået at skabe succes i sit eget arbejdsliv ved at sætte fokus på de kompetencer, han har udviklet på grund af – og ikke på trods af – sit handicap.
Artikel af Thomas Wibling skrevet til DH’s kampagne: “Søg Job – Evner i Fokus”

DH har brugt Thomas Wibling som coach, motivator og barrierebryder på en række inspirationsmøder og jobsøgningsworkshops i Søg job – Evner i fokus-kampagnen. Her sætter Thomas sine metoder og sin tilgang ”på formel.

>>Brug begrænsningerne positivt til at sætte fokus på det virksomhederne ønsker, nemlig: At skabe værdi!<<

Arbejdsmarkedets hovedopgave er at skabe værdi. Det er ikke nok at være en rummelig og socialt ansvarlig arbejdsplads med ”plads til alle”. Virksomhederne interesserer sig for medarbejdere, der…
Læs hele artiklen…

{ 0 comments }

Det er da sund fornuft…

by Thomas Wibling on 6. maj 2012

Hvad betyder det at leve fornuftigt? Er det at gøre som de fleste? Er det at gøre det, vi plejer at gøre? Er det at gøre det, der på papiret ser ud til at være det rigtige? Hvad er sund fornuft egentlig for noget?

I “sund fornuft” skal vi dvæle mere ved ordet “sund” end “fornuft“ og i højere grad bruge det “sunde” som en indikator for, hvad der er rigtigt, frem for at bruge “fornuften”. Umiddelbart virker dette meget nærliggende. Alligevel skal vi passe på med, at det ikke er vores “usunde fornuft”, der i virkeligheden træffer vores afgørelse.

Når noget skal vurderes som fornuftigt eller ufornuftigt, kan vi være både enige eller uenige om, hvordan en situation skal vurderes. Nogle tager udgangspunkt i det, de kender, det, de er vant til at gøre, eller det, andre gør (dette kalder vi nu den “logiske” måde at bruge fornuften på). Andre stikker en føler ned i kroppen og mærker efter, hvordan de vurderer situationen (og dette kalder vi så den “følende” måde). Lad os se lidt på, hvad det kan betyde, om vi bruger fornuften på den logiske eller den følende måde.

Læs hele artiklen…

{ 2 comments }

Krise eller nytænkningens tid?

by Thomas Wibling on 27. september 2011

Krisetider vækker både bekymring og frygt. Frygt for fremtiden, for om levestandarden kan bevares eller frygt for hvad forandringer medfører.

Jeg hører tit andre sige, at vi kommer stærkere ud af kriser. At den erfaring kriserne giver os, er noget vi ofte kan bruge positivt fremover. Når jeg tænker tilbage på de store udfordringer og kriser jeg selv har med i rygsækken, kan jeg godt nikke genkendende til dette, og for mig betyder det, at vi med fordel kan rette vores fokus mod det vi lærer af kriser. Det der får os til at gro og stå bedre og stærkere på den anden side – hvis vi altså formår at gå hele den seje vej og ikke bliver hængende i krisen.

De mennesker der har mærket kriser på egen krop ved, at det koster energi at gå igennem dem – og ofte mere energi end vi vil være ved. Vi ved også, at det er forbundet med usikkerhed, negative tanker og ubehagelige følelser. Jo mere vi mærker disse ubehageligheder, jo værre oplever vi krisen og des mere fylder den. Til trods for at det ikke er “bare lige” at gå igennem svære tider, kan vi med fordel være opmærksom på hvad vi tænker om den. Tænker vi:

>>’Krise’ eller ‘Nytænkningens tid’?<<

Læs hele artiklen…

{ 0 comments }

Afspejler du dig selv?

by Thomas Wibling on 6. juli 2011

Har du tænkt på hvad du afspejler, hvad det er for signaler du sender og om du giver dig ud for at være den du virkelig er?

Konstant afspejler vi hvem vi er, eller hvad vi giver os ud for at være. Måske er den vi giver os ud for at være, den vi virkelig er. Hvis det modsatte er tilfælde, kan det opleves meget stressede og anstrengende. Dels fordi vi ikke lever i forhold til vores værdier og dels fordi, det er svært at opretholde noget vi ikke er (vi kan ende med at krakelerer).

Måske virker det vigtigt at se ud på en bestemt måde, gøre nogle bestemte ting eller eje noget særligt. Hvis dette er i fuld harmoni med den ‘virkelige dig’, vil det føles let og befriende. Hvis ikke, vil det føles forkert og dræne for energi og gejst (måske uden at vi nødvendigvis at ved hvorfor).

Læs hele artiklen…

{ 1 comment }

Findes der sund og usund kost?

by Thomas Wibling on 12. juni 2011

Kosten er et varmt emne i medier, på arbejdspladser og institutioner. Spørgsmålet om hvad vi skal spise og hvor meget – og hvor meget vi må spise af usund mad – vendes og drejes igen og igen. Ofte med forskellige svar. Men findes der reelt sund og usund kost?

Mange mennesker vil gerne spise sundere og tabe sig. Når snakken falder på hvordan de håndterer processen med at spise bedre, vælger nogle at have én dag om ugen hvor de må spise hvad de vil – også det der ikke er godt at spise.

Tænk lige nærmere over det: Hvordan kan det være at vi har behov for at indtage alt det som vi godt ved ikke er godt for os? Hvordan kan det være at vi overhovedet tænker tanker, som ”En dag med eller lidt af det usunde betyder da ikke noget?” Hvordan kan det være at vi skelner mellem sund og usund kost? Skulle vi ikke hellere skelne så det er til at forstå:

>> Der findes kost og der findes gift <<

Læs hele artiklen…

{ 1 comment }

Livet er smarties og MuMs

by Thomas Wibling on 6. juni 2011

Et farverigt liv byder på muligheder, og muligheder byder på farve i livet. I metaforisk forstand, kan vi lade os inspirerer af chokolade: Tænk på Smarties og M&Ms chokolade – et væld af indbydende farver der ikke er til at gå udenom.

Forstil dig, hvis Smarties og M&Ms chokolade ikke var farverige, men en kedelig grå farve. Forestil dig én skål fyldt med farverige stykker og én fyldt med kedelige grålige stykker. Hvilken af skålene ville fange din interesse? Selv ville jeg starte med den farverige skål. Som en ven sagde:

>> Livet og mennesker er Smarties – fuld af farver – og vi skal holde fokus på dem. <<

Jimmy Bjørg Jensen

Læs hele artiklen…

{ 0 comments }